Haudutettu kirjolohifilee valkoviinikastikkeen kera

Keitä mielellään kala kokonaisena ja irrota nahka ja ruodot tarjoillessa. Erityisen hieno ruokalajista tulee, kun tarjoilet kalan ja kastikkeen kuorittujen, kuutioitujen ja voissa käänneltyjen tomaattien kera!

Neljälle

  • 800 g kirjolohta
  • suolaa

Viinikastike

  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 muskotinkukka
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Kastike: Keitä kokoon kalaliemi, sipuli ja viini. Lisää kerma, laakerinlehti ja muskotinkukka. Kiillota kastike voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.

2. Keitä kalaa varovaisesti miedolla lämmöllä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, mielellään padassa, jossa on irrotettava ritilä. Pidä kala lämpimänä.

3. Tarjoile keitettyjen perunoiden, parsakaalin ja kuutioitujen tomaattien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!