Haudutettu kirjolohifilee valkoviinikastikkeen kera
Keitä mielellään kala kokonaisena ja irrota nahka ja ruodot tarjoillessa. Erityisen hieno ruokalajista tulee, kun tarjoilet kalan ja kastikkeen kuorittujen, kuutioitujen ja voissa käänneltyjen tomaattien kera!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g kirjolohta
- suolaa
Viinikastike
- 3 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 keltasipuli
- 1 laakerinlehti
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl voita
- 1 muskotinkukka
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vihanneksia
Valmistusohje
1. Kastike: Keitä kokoon kalaliemi, sipuli ja viini. Lisää kerma, laakerinlehti ja muskotinkukka. Kiillota kastike voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.
2. Keitä kalaa varovaisesti miedolla lämmöllä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, mielellään padassa, jossa on irrotettava ritilä. Pidä kala lämpimänä.
3. Tarjoile keitettyjen perunoiden, parsakaalin ja kuutioitujen tomaattien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka