Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

Julkaistu 30.11.2015 12:12

Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa. Tarjoa seuraksi täyteläinen piparkakku-mascarponevaahto.

8 annosta

  • 4 päärynää
  • 100 g sinihomejuustoa

Lisäksi

  • 1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 100 g mascarponejuustoa
  • ½ dl tomusokeria tai maun mukaan
  • 5 piparkakkua murustettuna
  • 1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa

Valmistusohje

Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.

Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.

Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.

Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.

Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.

Tarkista maku.

Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät