Hellapoliisin karviais-vadelmavispipuuro

vispipuuro_1_D4S6507_090816-Edit

Hellapoliisin reseptillä valmistat upean jälkiruoan tai välipalan puuron muodossa. Voit koota annoksen myös astetta juhlavammaksi laittamalla kerroksittain puuroa ja vaahdotettua vaniljakastiketta.

4 annosta

  • 1 l karviaismarjoja
  • 200 g vadelmia
  • 1 ½ l vettä
  • 1 l karviaismarjoista keitettyä lientä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl mannasuurimoita

Valmistusohje

Laita karviaismarjat, vadelmat ja vesi kattilaan ja anna kiehua, kunnes marjoista on irronnut väri ja maku nesteeseen.
Siivilöi marjat pois.

Tarkista että nestettä on litra. Jos sitä on vähemmän, lisää vettä. Jos nestettä on enemmän, lisää sokerin ja mannasuurimoiden määrää.
Kuumenna neste kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon sokeri.
Kiehauta ja lisää mannasuurimot sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa jäähtyneenä sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi puuroksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!