Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo risotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italiassa on erityisiä risottokouluja, joissa opetetaan toinen toistaan monimutkaisempia tapoja tehdä risottoa. Tämä muunnos on merkittävästi helpompi kuin oikeaoppiset, mutta vähintään yhtä hyvää!

Kuudelle

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 omena kuutioina
  • 1 rkl currya
  • 4 dl riisiä
  • 8 dl kanalientä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 paprikaa suikaleina
  • 1 dl kanalientä
  • 2 grillattua broileria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 20 pimentolla täytettyä
  • vihreää oliivia

Valmistusohje

1. Kuullota sipulisilppu, omenakuutiot ja curry öljyssä padassa.

2. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kanalientä vähitellen. Anna kiehua joka lisäyksen välissä. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi on kypsää, kaikkiaan 15-18 minuuttia.

3. Irrota broilereista lihat ja kuutioi pieneksi. Kuullota paprikasuikaleet pehmeiksi öljyssä, lisää kanaliemi ja sen jälkeen lihapalat. Kuumenna. Sekoita paprikat ja broilerinlihat riisin joukkoon ja sirottele pinnalle viipaloidut oliivit.

Tuoreimmat aiheesta

Risotto