Illallinen äidille: Martinan pääruoka: Kampasimpukka chevice
Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- noin 6 kpl kampasimpukoita
- 1 avomaakurkku
- 5 kirsikkatomaattia
- 1 fenkoli
- ½ punainen chili
- 1 avokado
- nippu tuoretta korianteria
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 limen mehu
- reilu loraus oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuutio kurkku ja avokado pieniksi, sekä viipaloi tomaatti ja chili. Leikkaa fenkolista sydän pois ja viipaloi fenkolin sydän ohuiksi viipaleiski. Hienonna korianteri ja valkosipuli. Yhistä ainekset ja pursta limen mehu joukkoon. Lisää joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarkista maku.
Puolita kampasimpukat paksuudeltaan puoliksi ja levitä ne isolle lautaselle. Kaada kastike kampasimpukoiden päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi. Tämän jälkeen tarkista maku.
Tarjoile paahdetun leivän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku