Joulukinkku kuorrutteella
Jos haluat valmistaa joulukinkkusi naapurin tapaan, keitä se, kuten Ruotsissa tehdään. Tässä ohje valmiiksi suolatulle kinkulle. Tämä annos on yhdelle aterialle, siitä ei jää napsittavaksi joulunpyhien öisille jääkaappikäynneille.
Kahdeksalle
- 1 suolattu kinkku, 3 kg
- vettä
- 10 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
Kuorrutus
- 1 muna
- 4 rkl sinappia
- 2 tl sokeria
- 4 rkl korppujauhetta
Valmistusohje
1. Laita kinkku kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että kinkku peittyy. Lisää laakerinlehti ja pippurit.
2. Keitä kinkkua hiljalleen, kunnes sen sisälämpötila on 72 astetta. Tavallisesti lasketaan keittoaikaa 50 minuuttia kiloa kohti. Nosta kinkku liemestä ja anna hieman jäähtyä.
3. Kuorrutus: Leikkaa pois kamara, mutta jätä hieman rasvaa kinkun pinnalle. Kuivaa rasvapinta kunnolla pyyhkeellä tai talouspaperilla, silloin kuorrutus tarttuu paremmin. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen muna, sinappi ja sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun ylle.
Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kiinni sinappiseokseen. Kuorruta uunissa 10 minuuttia, tai kunnes kuorrutus on kauniinvärinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka