Juustolaatikko leikkeleillä
Leipää ja juustoa samassa vuoassa – käytännöllistä ja hyvää. Voit tarjoilla laatikon tomaattisalaatin kanssa leikkeleiden sijaan, jos haluat.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- 10-12 viipaletta vaaleaa leipää, paahdettuina
- 300 g emmentaljuustoa, viipaleina
- 3 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado vuorotellen leipää ja juustoa vuokaan.
2. Vatkaa munat ja maito, mausta ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
3. Tarjoile maukkaiden leikkeleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku