Juustopallerot emmentalin kera
Nämä herkulliset juustopallerot sekä jotakin hyvää juotavaa ovat loistava tapa aloittaa juhlat. Mitään muuta alkuruokaa ei tarvita. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa.
35 palleroon
- 5 dl vettä
- 250 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 8-9 kananmunaa, koosta riippuen
- 35 viipaletta emmentaljuustoa (35x35 mm, 3 mm paksuisia)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa voin kera. Kun voi on sulanut, lisää jauhot samalla sekoittaen jämäkällä puulusikalla. Keitä samalla sekoittaen paksuksi taikinaksi, joka irtoaa kattilan pohjasta.
2. Laita taikina monitoimikoneeseen, sekoita n. 10 sekuntia. Lisää kananmuna kerrallaan samalla sekoittaen, sekoita kunnes taikina on notkistunut.
3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota, tai tee lusikalla, saksanpähkinän kokoisia taikinapalloja leivinpaperille pellille. Jätä palleroiden väliin tarpeeksi tilaa. Laita jokaisen taikinapalan päälle juustosiivu. Paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes pallot ovat turvonneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoile mieluiten parin tunnin sisällä paistamisesta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"