Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustopallerot emmentalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä herkulliset juustopallerot sekä jotakin hyvää juotavaa ovat loistava tapa aloittaa juhlat. Mitään muuta alkuruokaa ei tarvita. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa.

35 palleroon

  • 5 dl vettä
  • 250 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 8-9 kananmunaa, koosta riippuen
  • 35 viipaletta emmentaljuustoa (35x35 mm, 3 mm paksuisia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa voin kera. Kun voi on sulanut, lisää jauhot samalla sekoittaen jämäkällä puulusikalla. Keitä samalla sekoittaen paksuksi taikinaksi, joka irtoaa kattilan pohjasta.

2. Laita taikina monitoimikoneeseen, sekoita n. 10 sekuntia. Lisää kananmuna kerrallaan samalla sekoittaen, sekoita kunnes taikina on notkistunut.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota, tai tee lusikalla, saksanpähkinän kokoisia taikinapalloja leivinpaperille pellille. Jätä palleroiden väliin tarpeeksi tilaa. Laita jokaisen taikinapalan päälle juustosiivu. Paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes pallot ovat turvonneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoile mieluiten parin tunnin sisällä paistamisesta.

Tuoreimmat aiheesta

Juusto