Kala-vihannespata
Tämä on sekä kevyt että maukas ruokalaji. Elleivät linjat ole sinulle ongelma, tarjoile ruoka mielellään valkosipulimajoneesin kanssa. Voit muunnella pataa vaihtamalla persiljan tilliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kolmelle-neljälle
- n. 600 g kalafileetä
- 1 rkl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1-2 sipulia
- 1 iso paprika, viipaloituna
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kaada öljy pannuun ja lisää kala. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
2. Viipaloi sipulit, laita sipuli ja paprika kalan päälle, ripottele päälle persiljaa.
3. Hauduta hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Riisi tai perunamuusi ovat hyviä lisukkeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa