Kalapihvit, katkarapukastike ja korianteririisi
Thaimaassa kalamurekepihvit maustetaan tulisesti ja friteerataan öljyssä. Norjassa kalamurekepihvit taas tarjoillaan katkarapukastikkeen kanssa. Tämä crossover-muunnos yhdistelee kumpaakin tyyliä maukkaasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g turskanfileetä
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl chilikastiketta
- 1 rkl kurkkusalaattia
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl maitoa
- voita paistamiseen
Katkarapukastike
- 500 g katkarapuja kuorineen
- 1 rkl voita
- 2 tomaattia
- 5 dl kalalientä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl tillisilppua
- 1 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Korianteririisi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Koristeluun
- tillinoksia ja kapriksia
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja jauha se hienoksi monitoimikoneessa. Lisää valkosipulisilppu, suola, chilikastike ja kurkkusalaatti sekä vehnäjauho ja maito. Sekoita hyvin. Kuumenna voi paistinpannussa. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista niitä 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
2. Katkarapukastike: Kuori katkaravut ja paloittele tomaatit. Paista kuoria ja tomaatteja voissa muutama minuutti, lisää kalaliemi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemi. Keitä jauhoja voissa hetken aikaa, lisää lientä sekoittaen ja keitä kastiketta kokoon muutamia minuutteja yhä sekoittaen. Lisää tomaattipyree, tillisilppu sekä kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita katkaravut varovasti kastikkeeseen ja anna niiden vain lämmetä. Katkaravut eivät saa kiehua, jotta ne eivät sitkisty.
3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tuore korianteri ja sekoita se keitettyyn kuumaan riisiin juuri ennen tarjoilua. Tarjoile korianteririisi kalapihvien sekä katkarapukastikkeen kera ja koristele annokset tillillä ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku