Kapris-jauhelihapihvit ja juuresrösti
Kesän kasvattamasta perunasta, porkkanasta ja palsternakasta valmistuu herkullinen juuresrösti.
Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 1 punasipuli
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 prk kermaviiliä
- 1-2 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita kermaviili ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota 15 minuutin ajan.
Sekoita sillä aikaa toisessa kulhossa jauheliha, kananmuna, kaprikset, hienonnettu punasipuli sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi.
Lisää lopuksi turvonneet korppujauhot. Sekoita ja nosta taikina jääkaappiin tunniksi. Muotoile siitä pihvejä ja paista grillissä mehukkaan kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"