Mainos

Karviaismarja-muropiirakka

Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.

Ainekset

  • 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm
  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • noin 3 dl karviaismarjoja
  • ½-1 dl sokeria tai hillosokeria
  • 3 rkl perunajauhoja

Pinnalle

  • kananmunaa voiteluun
  • mantelilastuja
  • raesokeria

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta.

Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!