Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keisarihummerit piri piri -kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piri piri on todella vahva chilikastike. Tämä kastikeresepti on kotoisin Mosambikista. Siellä kastike tarjoillaan joko kylmänä tai lämpimänä, sekä äyriäisten ja kalan kera että kanalle ja lihalle. Tässä ohjeessa kastikkeeseen lisätään keisarihummereita. Kastike maistuu hyvältä keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 8 raakaa keisarihummerinpyrstöä
  • ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 sitruunan mehu

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 punaista chiliä
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja viipaloi chilit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Purista puolen sitruunan mehu.

2. Laita chili, valkosipuli, suola, puolen sitruunan mehu ja persilja tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy vähän kerrallaan ja sekoita kastikkeeksi.

3. Kuori keisarihummerit ja laita ne kattilaan. Kaada päälle vesi, suola ja kahden sitruunan mehu. Laita päälle kansi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 3-6 minuuttia. Nosta ravunpyrstöt reikäkauhalla ja valuta. Laita pyrstöt kastikkeeseen ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Hummeri