Keisarihummerit piri piri -kastikkeessa
Piri piri on todella vahva chilikastike. Tämä kastikeresepti on kotoisin Mosambikista. Siellä kastike tarjoillaan joko kylmänä tai lämpimänä, sekä äyriäisten ja kalan kera että kanalle ja lihalle. Tässä ohjeessa kastikkeeseen lisätään keisarihummereita. Kastike maistuu hyvältä keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 raakaa keisarihummerinpyrstöä
- ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 sitruunan mehu
Kastike
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 dl ruokaöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 4 punaista chiliä
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja viipaloi chilit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Purista puolen sitruunan mehu.
2. Laita chili, valkosipuli, suola, puolen sitruunan mehu ja persilja tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy vähän kerrallaan ja sekoita kastikkeeksi.
3. Kuori keisarihummerit ja laita ne kattilaan. Kaada päälle vesi, suola ja kahden sitruunan mehu. Laita päälle kansi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 3-6 minuuttia. Nosta ravunpyrstöt reikäkauhalla ja valuta. Laita pyrstöt kastikkeeseen ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka