Kesäsalaatti kolmen kastikkeen kera

On ystävällistä, että vieraat saavat valita salaatinkastikkeensa, jos pöydän ympärillä istuvilla on erilaisia makuja. Tarjoile mielellään myös erilaisia salaattilaatuja.

Kuudelle

  • 2 salaatinkerää
  • 250 g herkkusieniä
  • 1 kurkku
  • 2-3 avokadoa
  • 4 isoa tomaattia
  • 1 rkl tillisilppua
  • 600 g katkarapuja kuorinen

Vinegretti

  • 3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1/4 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • (mahd. puristettu valkosipulinkynsi)

Currymajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • currya maun mukaan

Tomaattikastike

  • 1 dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Viipaloi sienet, leikkaa kurkku tikuiksi, viipaloi avokadot ja suikaloi tomaatit.

2. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset vadille.

3. Sekoita eri kastikkeet ja laita tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!