Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyesti paistetut tartarpihvit juureskakkusten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tartarpihviin kannattaa valita parasta naudanpaistia. Helpoiten lihan jauhaminen onnistuu tehosekoittimella. Tarjoa lisänä juureskakkua ja timjamikastiketta.

4 annosta

  • 400 g parasta naudanpaistia
  • 1 iso sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Juureskakkuset

  • 3 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 4 isoa perunaa
  • hieman purjoa
  • 2 rkl voita

Timjamikastike

  • 2 dl kasvislientä
  • 1 ruukku tuoretta timjamia
  • muutama persiljanoksa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl voita

Valmistusohje

1. Juureskakkuset: Kuori ja suikaloi porkkanat, juuriselleri ja perunat. Suikaloi myös noin 10 cm:n pala purjon vihreää osaa. Pane kaikki kasvikset siivilään ja purista niistä ylimääräinen neste. Muotoile suikaleet kakkusiksi. Paista kakkusia teflonpannulla pienessä määrässä voita 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat sopivan rapeita.

2. Timjamikastike: Kiehauta kasvisliemi. Hienonna persiljaa ja timjamia hieman. Pane yrtit, paloiteltu voi ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi vihreäksi tahnaksi, ohenna hieman kasvisliemellä. Vatkaa timjamivoi jäljelle jääneeseen kasvisliemeen juuri ennen tarjoilua ja mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Tartarpihvi: Paloittele liha ja sipuli ja jauha ne tehosekoittimessa lyhyissä jaksoissa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja muotoile siitä 4 pihviä. Ruskista kuumalla paistinpannulla nokare voita. Paista pihvit nopeasti, puoli minuuttia kummaltakin puolelta.

Tuoreimmat aiheesta

Tartar