Kirjolohta hyytelössä
Tämä on oikea juhlaruoka!
Neljälle
- 2 kirjolohta, à noin 500 g
- vettä
- suolaa
Hyytelö
- 2 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 kalaliemikuutio
- 4 kokonaista valkopippuria
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 dl karkeasti suikaloitua purjoa
- 1 pieni porkkana, viipaleina
- 3 liivatelehteä
Koristeluun
- tomaattia, viipaleina
- lavakurkkua, ohuina viipaleina
- parsannuppuja
- keltainen paprika, suikaleina
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki hyytelön ainekset paitsi liivatelehdet kattilassa. Keitä ilman kantta kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi.
2. Liota sillä aikaa liivatteita tilkassa kylmää vettä. Purista liika vesi pois ja sulata liivatteet lämpimään liemeen.
3. Höyrytä kala hiljalleen kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä kattilassa. Nosta kalat kattilasta ja poista nahka.
4. Laita kalat vadille ja koristele. Lusikoi hyytelö päälle ja laita jääkaappiin kunnes hyytelö on hyytynyt.
5. Sekoita kastike, tarjoile kalan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku