Kirjolohta hyytelössä

Tämä on oikea juhlaruoka!

Neljälle

  • 2 kirjolohta, à noin 500 g
  • vettä
  • suolaa

Hyytelö

  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 dl karkeasti suikaloitua purjoa
  • 1 pieni porkkana, viipaleina
  • 3 liivatelehteä

Koristeluun

  • tomaattia, viipaleina
  • lavakurkkua, ohuina viipaleina
  • parsannuppuja
  • keltainen paprika, suikaleina

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki hyytelön ainekset paitsi liivatelehdet kattilassa. Keitä ilman kantta kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi.

2. Liota sillä aikaa liivatteita tilkassa kylmää vettä. Purista liika vesi pois ja sulata liivatteet lämpimään liemeen.

3. Höyrytä kala hiljalleen kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä kattilassa. Nosta kalat kattilasta ja poista nahka.

4. Laita kalat vadille ja koristele. Lusikoi hyytelö päälle ja laita jääkaappiin kunnes hyytelö on hyytynyt.

5. Sekoita kastike, tarjoile kalan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!