Kirjolohta valkoviinikastikkeessa
Annoskokoisia kirjolohia löytyy niin pakasteena kuin tuoreinakin. Tämä resepti on kotoisin Neuenburgin kantonista Sveitsistä. Kala keitetään viinissä ja tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja yrttikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 annoskirjolohta à 300 g
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 dl hienonnettuja yrttejä: timjamia, meiramia, kirveliä, salviaa, ruohosipulia ja persiljaa
- 40 g voita
- 100 g hienonnettua salottisipulia
- 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2 ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja täytä kalat noin puolella yrteistä.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Ripottele pohjalle hienonnettu sipuli ja asettele kalat päälle. Kaada viini vuokaan ja peitä kalat voidellulla voipaperilla. Keitä uunissa n. 12 minuuttia.
3. Nosta kalat vuoasta ja poista nahka, pidä kalat lämpiminä. Siivilöi kalaliemi ja keitä se kokoon kattilassa kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja loput yrtit, keitä kokoon. Tarjoile kalat tuoksuvan kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku