Mainos

Koko Suomi leipoo: Iida ja Liisa: Iidan helpot fudget kahdella tapaa

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1286
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Salmiakkifudget

  • 500 g valkosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 150 g turkinpippureita rouhittuna
  • salmiakkiströsseleitä tai apteekinsalmiakki karkkeja

Mokkapalafudget

  • 4 tl Nescafé pikakahvirouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 500 g maitosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • värikkäitä strösseleitä
  • kahvipapumakeisia

Valmistusohje

SALMIAKKIFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Paloittele valkosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon turkinpippurirouhe. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele salmiakkiströsseleillä tai -karkeilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

MOKKAPALAFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Liuota kahvirouhe lusikalliseen kuumaa vettä. Paloittele maitosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito sekä kahvi ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele strösseleillä ja makeisilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.