Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Iida ja Liisa: Iidan helpot fudget kahdella tapaa

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1286
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 20.12.2021 20:40

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Salmiakkifudget

  • 500 g valkosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 150 g turkinpippureita rouhittuna
  • salmiakkiströsseleitä tai apteekinsalmiakki karkkeja

Mokkapalafudget

  • 4 tl Nescafé pikakahvirouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 500 g maitosuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • värikkäitä strösseleitä
  • kahvipapumakeisia

Valmistusohje

SALMIAKKIFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Paloittele valkosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon turkinpippurirouhe. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele salmiakkiströsseleillä tai -karkeilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

MOKKAPALAFUDGET: Vuoraa noin 20 cm x 25 cm suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Liuota kahvirouhe lusikalliseen kuumaa vettä. Paloittele maitosuklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito sekä kahvi ja sulata kevyesti sekoitellen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, ota kulho pois vesihauteesta. Levitä massa esivalmisteltuun vuokaan. Koristele strösseleillä ja makeisilla. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit