Koko Suomi leipoo: Lahja Äidille, Hannan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin sarjakuvakakku.
Tiikerikakkupohja
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl maitoa
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 3 dl kaakaojauhetta
- 1 dl (+ 2 dl kostutuksen) kuumaa kahvia
- 2 tl vanilja-aromia
- Voita vuokien voiteluun
Valkosuklaa- ja vadelmakreemi
- 200 g valkosuklaata
- 300 g huoneen lämpöistä voita
- 6 dl tomusokeri
- 200 g tuorejuustoa
- 2 tl vanilja-aromia
- Vaaleanpunainen pastaväri
- 2-3 tl vadelmajauhetta
- 200 g tuoreita vadelmia
Voikreemi
- 250 g sokeria
- 125 g vettä
- 500 g suolatonta tai vähäsuolaista voita (huoneenlämpöinen)
- Musta pastaväri
- 0,5 dl mustaa kaakaojauhetta
- Keltainen pastaväri
- Violetti pastaväri
- Sokerimassa rusetti
- 100 g valkoista sokerimassaa
- Pinkki pastaväri
Valmistusohje
TIIKERIKAKKUPOHJA: Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen (kiertoilmauuni). Vuoraa kaksi sydämen muotoista irtopohjavuokaa leivinpaperilla: pohja ja reunat. Sipaise hieman voita vuokien reunoihin niin saat leivinpaperin pysymään paremmin paikallaan. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, sokeri, ruokasooda ja suola) keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito sekä rypsiöljy sekaisin. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen. Keitä 3 dl kahvia. Jaa nyt taikina kahteen osaan: tummaan ja vaaleaan.
Tumma taikina: Sekoita taikinaan kaakaojauhe sekä kuuma kahvi.
Vaalea taikina: Sekoita taikinaan vanilja-aromi. Jaa taikinat kahteen sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan niin, että toisessa vuoassa on tumma taikina ja toisessa vaalea taikina. Paista pohjia uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, ja muista, että uuneissa on eroja, joten tarkkaile pohjia paiston aikana. Valmista voikreemin sokeriliemi.
VALKOSUKLAA- JA VADELMAKREEMI: Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi, ja sulata mikrossa tai varovasti kattilassa. Vaahdota huoneen lämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Jatkaa vatkaamista ja lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti voin sekaan. Lisää viisi desiä tomusokeria desi kerrallaan seoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista ja lisää seoksen joukkoon tuorejuusto sekä vanilja-aromi. Vatkaa edelleen, ja lisää joukkoon viimeinen desi tomusokeria. Vatkaa niin kauan, että kreemi on kuohkeaa ja tasaista. Ota osa kreemistä sivuun ja mausta se vadelmajauheella sekä värjää se vaaleanpunaisella pastavärillä.
KORISTELU: Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Anna jäähtyä kauttaaltaan. Kannattaa laittaa jääkaappiin
jäähtymään. Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän kannattaa varata aikaa ainakin 15 minuuttia. Lisää täysin jäähtynyt sokeriliemi voin joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista ainakin vielä 10 minuuttia. Jaa kreemi kahteen osaan ja värjää seos: kakun reunoja varten keltaiseksi, valumaa sekä
päällistä varten violetiksi. Kun olet kuorruttanut kakun, värjää koko jäljelle jäänyt kreemi mustaksi käyttäen apuna
mustaa kaakaojauhetta sekä mustaa pastaväriä. Värjää sokerimassa pinkiksi. Muotoile sokerimassasta rusetti, rusetin narut sekä narut sydämen ympärille.
KAKUN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU: Leikkaa kakkupohjat puoliksi. Kostuta kakkupohjat kylmällä kahvilla. Aseta pohja tarjoilualustalle, ja levitä päälle valkosuklaa kreemiä. Aseta toinen pohja kreemin päälle ja levitä sen päälle vadelmakreemiä sekä tuoreita vadelmia. Aseta kolmas pohja paikoilleen ja levitä sen päälle valkosuklaakreemiä. Aseta neljäs pohja paikolleen. Kuorruta kakun reunat keltaisella kreemillä palettiveistä sekä raappaa apuna käyttäen.
Levitä ensin reunoihin ohut kerros eli niin sanottu murukerros kreemiä. Käytä kakku jääkaapissa (noin 5-10 min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan. Toista kreemin levitys. Luorruta kakun päällinen sekä tee valumat violetilla kreemillä samalla tavalla kuin reunatkin eli käytä apuna palettiveistä. Tee ensin ohut tasainen kerros kreemillä ja käytä
jääkaapissa, toista levitys. Aseta sokerimassa nauhat kakun ympärille ja sokerimassa rusetti kakun keskelle nauhojen
päälle. Laita musta kreemi pursotinpussiin, jossa on pyöreä tyllä. Piirrä ääriviivat mustalla kreemillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"