Kolmen tomaatin salaatti
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g vaaleaa leipää kuutioina
- oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 2 isoa salottisipulia kuutioina
- ½ sitruunan mehu
- 500 g punaisia kirsikka- tai luumutomaatteja puolikkaina
- 2 keltaista tomaattia lohkoina
- 2 pihvitomaattia kuutioina
- nippu basilikaa
- 100 g vuohenjuustoa
Kastike
- valkosipulinkynsi
- 1,5 rkl punaviinietikkaa
- 3,5 rkl oliiviöljyä
- vajaa tl Dijon-sinappia
- suolaa, pippuria, sokeria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäkuutiot pellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.
Sekoita salottisipulit ja sitruunamehu kulhossa.
Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin. Sekoita tomaatit ja basilika (silppuna) isossa kulhossa, lisää salottisipulit ja sitruunamehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuusto ja krutongit ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka