Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä avokadokeitto cappuccinohuipulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuuma kesäpäivä, vieraita ovella – silloin haluaa, että keittiössä voi toimia nopeasti. Jos kotoa löytyy vain avokadoja, vatkaa kokoon reseptimme keitto hetkessä!

Neljälle

  • 2-3 avokadoa, koosta riippuen
  • 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 rkl lime- tai sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 2 porkkanaa

Valmistusohje

1. Koverra avokadoista hedelmäliha ja soseuta se limemehun ja liemen kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä keitto mielellään jääkaapissa samalla kun vatkaat maidon.

2. Paloittele porkkanat pieniksi, kauniiksi tangoiksi, voit käyttää niitä syötävinä lusikoina.

3. Vatkaa maito hienoksi vaahdoksi lämmittämällä ja vatkaamalla sitä samanaikaisesti.

4. Kaada keitto kylmiin laseihin, laita päälle maitovaahtonokare, koristele raastetulla limenkuorella ja porkkanatangolla.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto