18.2.2014: –Söin feta-lehtikaalisalaattia Los Angelesissa naapurin dinerissa aamiaiseksi. Yhdistelmä oli herkullinen, mutta kun keksin tehdä kastikkeesta lämpimän, tuli salaatista vieläkin parempaa, kertoo Pipsa Hurmerinta. Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.
Ainekset
- 3 lehtikaalin lehteä tai 3 isoa kourallista pinaattia
- 1 tomaatti
- 1 punasipuli
- 3 rkl oliiveja
- 100 g fetajuustoa
- oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu tai 2 rkl omenaviinietikkaa
Valmistusohje
LEIKKAA KAALI SUIKALEIKSI JA TOMAATIT VIIPALEIKSI TAI LOHKOIKSI. VIIPALOI PUNASIPULI. LÄMMITÄ PAISTINPANNULLA NOIN RUOKALUSIKALLINEN ÖLJYÄ . PAISTA SIPULEITA KUNNES NE SAAVAT VÄRIÄ JA PAAHTUVAT KAUNIISTI. SIIRRÄ SIPULIT POIS PANNULTA. LISÄÄ PANNULLE TOINEN RUOKALUSIKKA ÖLJYÄ SEKÄ SITRUUNAMEHU TAI VIINIETIKKA. ANNA KIEHAHTAA NOPEASTI JA MURENNA SITTEN PANNULLE FETAJUUSTO. ANNA JUUSTON KUPLIA KUNNES SE ALKAA JUURI SULAA. OTA PANNU POIS LIEDELTÄ.
SEKOITA KAIKKI AINEET KASTIKKEEN KANSSA ISOSSA KULHOSSA JA TARJOILE.
Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku