Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä
Tämä on mukava alkuruoka tai naposteltava drinkin kera ennen päivällistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 latva-artisokkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 sitruunanlohko
- suolaa ja vettä
Vuohenjuustotäyte
- 50 g vuohenjuustoa
- 2 rkl ranskankermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vuohenjuustotäyte: Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Poista artisokista varret, helpoiten murrat ne pöydän reunaa vasten, silloin säikeiset osat poistuvat samalla. Jos artisokan latva on ruma, voit leikata palan pois.
3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi tilavassa kattilassa, lisää laakerinlehti ja sitruunalohko. Lisää artisokat, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla n. 40 minuuttia. Kun lehdet irtoavat helposti, artisokat ovat valmiita. Irrota lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Laita vuohenjuustotäytettä lehdille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"