Lihapullat keitetyllä kananmunalla ja tomaattikastike

Top Chef -kilpailijoiden ensimmäinen tehtävä oli valmistaa lapsuudesta tuttua ruokaa. Tässä Ederin resepti.

Ainekset

  • 1 kg jauheliha (50-50 härän ja possun)
  • 2 kananmunaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 4 mintun lehtiä
  • 2 tomaaattia
  • 1 savustettu chili
  • valkosipulia
  • 1/5 sipuli
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita liha ja kananmunat, lisää sekaan mintun lehdet, suola ja mustapippuri. Valmista lihapullat niin että sisällä on pala keitettyä kananmunaa.

2. Sekoita tomaatti valkosipulin ja savustetun chilin kanssa litraan vettä.

3. Ruskista sipuli kuumassa öljyssä, lisää tomaattikastike ja hauduta 15 minuuttia, lisää lihapullat ja hauduta vielä 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.