Lihapullat keitetyllä kananmunalla ja tomaattikastike
Julkaistu
Top Chef -kilpailijoiden ensimmäinen tehtävä oli valmistaa lapsuudesta tuttua ruokaa. Tässä Ederin resepti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg jauheliha (50-50 härän ja possun)
- 2 kananmunaa
- 2 keitettyä kananmunaa
- 4 mintun lehtiä
- 2 tomaaattia
- 1 savustettu chili
- valkosipulia
- 1/5 sipuli
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita liha ja kananmunat, lisää sekaan mintun lehdet, suola ja mustapippuri. Valmista lihapullat niin että sisällä on pala keitettyä kananmunaa.
2. Sekoita tomaatti valkosipulin ja savustetun chilin kanssa litraan vettä.
3. Ruskista sipuli kuumassa öljyssä, lisää tomaattikastike ja hauduta 15 minuuttia, lisää lihapullat ja hauduta vielä 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"