Lihapullat keitetyllä kananmunalla ja tomaattikastike
Top Chef -kilpailijoiden ensimmäinen tehtävä oli valmistaa lapsuudesta tuttua ruokaa. Tässä Ederin resepti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg jauheliha (50-50 härän ja possun)
- 2 kananmunaa
- 2 keitettyä kananmunaa
- 4 mintun lehtiä
- 2 tomaaattia
- 1 savustettu chili
- valkosipulia
- 1/5 sipuli
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita liha ja kananmunat, lisää sekaan mintun lehdet, suola ja mustapippuri. Valmista lihapullat niin että sisällä on pala keitettyä kananmunaa.
2. Sekoita tomaatti valkosipulin ja savustetun chilin kanssa litraan vettä.
3. Ruskista sipuli kuumassa öljyssä, lisää tomaattikastike ja hauduta 15 minuuttia, lisää lihapullat ja hauduta vielä 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka