Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapullat keitetyllä kananmunalla ja tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Top Chef -kilpailijoiden ensimmäinen tehtävä oli valmistaa lapsuudesta tuttua ruokaa. Tässä Ederin resepti.

Ainekset

  • 1 kg jauheliha (50-50 härän ja possun)
  • 2 kananmunaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 4 mintun lehtiä
  • 2 tomaaattia
  • 1 savustettu chili
  • valkosipulia
  • 1/5 sipuli
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita liha ja kananmunat, lisää sekaan mintun lehdet, suola ja mustapippuri. Valmista lihapullat niin että sisällä on pala keitettyä kananmunaa.

2. Sekoita tomaatti valkosipulin ja savustetun chilin kanssa litraan vettä.

3. Ruskista sipuli kuumassa öljyssä, lisää tomaattikastike ja hauduta 15 minuuttia, lisää lihapullat ja hauduta vielä 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat