Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteiset Lindstöminpihvit maistuvat herkullisen raasteen kanssa.

Pihvit

  • 400 g jauhelihaa
  • 100 g etikkapunajuurta
  • 200 g keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kapriksia tai puolikas suolakurkku
  • 1 kananmuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Porkkana-aprikoosiraaste

  • 3 isoa porkkanaa
  • 10 kpl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl omenamehua
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Pihvit:

Raasta punajuuret, perunat sekä sipuli hienoksi raasteeksi.(Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä jos haluat siitä pehmeämmän ja miedomman makuista.)

Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan. Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä uunissa 200c 15-20 min ajan.

Porkkana-aprikoosiraaste:

Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kuivatut aprikoosit veteen kiehumaan hiljalleen 15 min ajaksi. Jäähdytä turvonneet aprikoosit ja leikkaa ne suikaleiksi.

Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, mehu, aprikoosit sekä persilja.

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi