Lindströminpihvit ja lihaliemikastike

Lindströminpihvit syntyvät punajuurikuutioilla, kapriksella ja sipulilla maustetusta jauhelihasta. Pihvin seurana maistuu lihaliemestä valmistettu kastike ja perunasose.

4 annosta

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl hienonnettua sipulia
  • 1-2 dl kuutioitua punajuurta
  • ½ dl kapriksia
  • ½ dl punajuurten lientä
  • 1½ tl suolaa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Lihaliemikastike

  • 5 dl lihalientä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Hienonna ja kuullota sipuli. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienona kaprikset. Sekoita suola jauhelihaan. Sekoita kaikki ainekset, lisää punajuurikuutiot viimeisinä.

2. Muotoile jauhelihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne keskilämmöllä. Pihvejä ei tarvitse paistaa täysin kypsiksi, sillä ne ovat kaikkein herkullisimmillaan ja mehukkaimmillaan hieman punertavina.

3. Lihaliemikastike: Sulata voi ja lisää jauhot. Kaada joukkoon lihalientä vähän kerrallaan ja hauduta 5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!