Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lindströminpihvit ja lihaliemikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lindströminpihvit syntyvät punajuurikuutioilla, kapriksella ja sipulilla maustetusta jauhelihasta. Pihvin seurana maistuu lihaliemestä valmistettu kastike ja perunasose.

4 annosta

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl hienonnettua sipulia
  • 1-2 dl kuutioitua punajuurta
  • ½ dl kapriksia
  • ½ dl punajuurten lientä
  • 1½ tl suolaa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Lihaliemikastike

  • 5 dl lihalientä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Hienonna ja kuullota sipuli. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienona kaprikset. Sekoita suola jauhelihaan. Sekoita kaikki ainekset, lisää punajuurikuutiot viimeisinä.

2. Muotoile jauhelihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne keskilämmöllä. Pihvejä ei tarvitse paistaa täysin kypsiksi, sillä ne ovat kaikkein herkullisimmillaan ja mehukkaimmillaan hieman punertavina.

3. Lihaliemikastike: Sulata voi ja lisää jauhot. Kaada joukkoon lihalientä vähän kerrallaan ja hauduta 5 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi