Makaronivanukas
Maukasta ja täyttävää arkiruokaa, jota koko perhe arvostaa.
Neljälle
- 4 dl pikamakaroneja
- 200 pekonia, kuutioituna
- 1 maustemitta muskottia
- 2 dl porkkanoita ja herneitä, pakastettuja
- 2 kananmunaa
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä makaronit kypsiksi. Siivilöi vesi pois ja kuumenna keitetyt makaronit kattilassa 1 ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja muskotilla.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista pekoni. Sekoita pekoni, makaronit ja vihannekset uunivuoassa. Vatkaa munat ja maito ja lisää vuokaan. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa