Mansikkakakkuset

Sara näyttää, että mansikkaleivokset on helppoa valmistaa myös itse! Lämpimät kakkuset sulavat suussa vaniljajäätelön kera.

Ainekset

  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 200g kermaviiliä
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 tl kardemummaa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • ripaus ruokasoodaa
  • 1 rasia mansikoita
  • 50g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • loraus grenadinia

Valmistusohje

Laita kulhoon 150 g huoneenlämpöistä voita ja lisää joukkoon 2 dl sokeria. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää kaksi munaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon 1tl vanilja-aromia ja 1purkki kermaviiliä, sekoita aineet tasaiseksi.

Seuraavaksi lisää kuivat aineet: 3,5 dl jauhoja, 1tl leivinjauhoja, ripaus ruokasoodaa ja 1tl kardemummaa. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Voitele metallimuotit voilla ja lisää jokaisen muotin pohjalle pieni loraus grenadiinisiirappia sekä 1/2 rkl tummaa sokeria. Laita niiden päälle mansikkaviipaleita niin, että metallivuoan pohja täyttyy. Täytä loput muotista taikinalla ja laita muotit uniin 180 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Kun mansikkakakkuset on otettu uunista, anna niiden jäähtyä noin 20 minuuttia. Käännä muotti ylösalaisin niin, että siitä tulee kaunis leivos. Tarjoile mansikkaleivos vaniljajäätelön kera.

Resepti: Sara la Fountain

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!