Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoitu kala paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ohjeessa sitrusmarinoitu kala saa mausteekseen kirpeää paprikaa. Lisukkeena maistuvat kurkumariisi ja keitetyt kasvikset.

4 annosta

  • 600 g kuhaa tai turskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl paprikasäilykettä

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita sitruuna- ja appelsiinimehu ja mausta pippurilla. Marinoi kalaa puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka. Ruskista kala voissa, pane vuokaan ja mausta suolalla. Jatka kypsentämistä uunissa noin kolme minuuttia.

3. Paprikakastike: Sulata kattilassa voi, ota kattila levyltä ja sekoita voisulan joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kalaliemi vähän kerrallaan. Hauduta kaksi minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää säilykepaprikat ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala