Marinoitu kala paprikakastikkeessa

Tässä ohjeessa sitrusmarinoitu kala saa mausteekseen kirpeää paprikaa. Lisukkeena maistuvat kurkumariisi ja keitetyt kasvikset.

4 annosta

  • 600 g kuhaa tai turskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl paprikasäilykettä

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita sitruuna- ja appelsiinimehu ja mausta pippurilla. Marinoi kalaa puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka. Ruskista kala voissa, pane vuokaan ja mausta suolalla. Jatka kypsentämistä uunissa noin kolme minuuttia.

3. Paprikakastike: Sulata kattilassa voi, ota kattila levyltä ja sekoita voisulan joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kalaliemi vähän kerrallaan. Hauduta kaksi minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää säilykepaprikat ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!