MasterChef: Klassinen tartar– Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- n. 80 g naudan paistia
- n. 0,5 tl suolaa ja pippuria, maistamalla maut kuntoon
- 2 rkl öljyä
- puolikas punasipuli
- 1 rkl kapriksia
- 0,5 tl sinapinsiemeniä
- 2 rkl valkoviinietikka
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 rkl ruokosokeria
- parmesania
Valmistusohje
Leikkaa liha veitselle pieneksi. Liha saa kuitenkin jäädä rustiikkiseksi.
Mausta liha suolalla, pippurilla ja laita pieni määrä öljyä jotta liha kiiltää, jätä maustumaan
Pilko punasipuli aivan pieneksi laita kulhoon, lisää kaprikset, sinapinsiemenet, suolaa, pippuria, valkoviinietikkaa, ruokosokeria ja öljy
Aseta liha lautaselle ja tee kolo keltuaista varten. Erottele keltuainen ja aseta lihan päälle.
Sivuun vesikrassi siihen päälle vinegretti ja parmesan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"