MasterChef: Leipäjuustoa ja Pihviä – Niklaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps9_annos_NIKLAS_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • 1 l Maitoa
  • Suola
  • 1 tl Juustojuoksutin
  • Pankojauhoja leivitykseen
  • 20 g Perilla
  • 20 g Lipstikkaa
  • 20 g Viinisuolaheinä
  • 2 dl Lakka
  • 2 dl Tyrniä
  • Etikka
  • Sokeri
  • 200 g Naudanfilettä

Valmistusohje

Kuumenna maito ja suola kattilassa. Lisää joukkoon teelusikallinen juustojuoksutinta. Odota, että hera erottuu massasta. Leikkaa viiltoja massan pintaan. Valuta juustomassa harson läpi ja ota hera talteen. Paista uunissa reilussa lämmössä niin kauan, että pintaan tulee mustia pisteitä. Leikkaa stanssilla pyöreät palat.

Laita leipäjuusto uuniin. Odota, että hera irtoaa juustosta ja ota hera talteen. Savusta molempien leipäjuustojen hera. Lisää heran joukkoon kaksi keltuaista, kuumenna liedellä niin, että seos hieman sakenee. Laske kastike sifonin läpi kulhoon.

Leikkaa yrtit pieneksi silpuksi. Lisäää joukkoon etikkaa, sokeria ja vettä.

Soseuta tyrnit ja lakat tasaiseksi soseeksi. Paseeraa seos siivilän läpi. Lisää soseen sekaan teelusikallinen agar agaria. Jäähdytä seos.

Leikkaa uunissa olleesta leipäjuustosta kaksi tasaista palasta. Laita keskelle lakkatyrni seosta ja pyöritä palat kroketeiksi. Käytä kroketit kananmunassa ja pankojauhoissa. Uppopaista kroketit.

Grillaa naudanfileeseen pinta kuumassa grillissä. Kypsennä lihat 50 asteeseen uunissa. Anna lihojen vetäytyä foliossa 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!