MasterChef: Tartarpihvi – Ellan resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • nauhanlihaa
  • 1 kevätsipuli
  • 1/2 dl kapriksia
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl dijonia
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • timjamia
  • öljyä frittaamiseen
  • kananmunan keltuainen

Valmistusohje

Valuta kaprikset ja frittaa öljyssä kunnes rapeita. Nosta talouspaperin päälle.

Mittaa vesi, valkoviinietikka ja sokeri kattilaan, kiehauta, sekoita niin että sokeri sulaa ja lisää sinapin siemenet, anna olla noin 20 min ja siivilöi.

Leikkaa kevätsipulin varsi renkaiksi ja valkoinen osa pieneksi

Mausta liha dijonilla, punaviinietikalla, reilulla suolalla ja pippurilla sekä loraus oliiviöljyä, lisää myös kevätsipulin vaalea osa.

Tee liha massasta muotilla pyöreä ja tee kuoppa keskelle johon laitat keltuaisen. koristele sinapin siemenillä, kevätsipulilla, fritatuilla kapriksilla ja timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.