MasterChef: Tartarpihvi – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- nauhanlihaa
- 1 kevätsipuli
- 1/2 dl kapriksia
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl dijonia
- suolaa ja pippuria
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- timjamia
- öljyä frittaamiseen
- kananmunan keltuainen
Valmistusohje
Valuta kaprikset ja frittaa öljyssä kunnes rapeita. Nosta talouspaperin päälle.
Mittaa vesi, valkoviinietikka ja sokeri kattilaan, kiehauta, sekoita niin että sokeri sulaa ja lisää sinapin siemenet, anna olla noin 20 min ja siivilöi.
Leikkaa kevätsipulin varsi renkaiksi ja valkoinen osa pieneksi
Mausta liha dijonilla, punaviinietikalla, reilulla suolalla ja pippurilla sekä loraus oliiviöljyä, lisää myös kevätsipulin vaalea osa.
Tee liha massasta muotilla pyöreä ja tee kuoppa keskelle johon laitat keltuaisen. koristele sinapin siemenillä, kevätsipulilla, fritatuilla kapriksilla ja timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku