MasterChef: Tartarpihvi – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- nauhanlihaa
- 1 kevätsipuli
- 1/2 dl kapriksia
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl dijonia
- suolaa ja pippuria
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- timjamia
- öljyä frittaamiseen
- kananmunan keltuainen
Valmistusohje
Valuta kaprikset ja frittaa öljyssä kunnes rapeita. Nosta talouspaperin päälle.
Mittaa vesi, valkoviinietikka ja sokeri kattilaan, kiehauta, sekoita niin että sokeri sulaa ja lisää sinapin siemenet, anna olla noin 20 min ja siivilöi.
Leikkaa kevätsipulin varsi renkaiksi ja valkoinen osa pieneksi
Mausta liha dijonilla, punaviinietikalla, reilulla suolalla ja pippurilla sekä loraus oliiviöljyä, lisää myös kevätsipulin vaalea osa.
Tee liha massasta muotilla pyöreä ja tee kuoppa keskelle johon laitat keltuaisen. koristele sinapin siemenillä, kevätsipulilla, fritatuilla kapriksilla ja timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi