Meksikolainen munasalaatti
Tarjoa tämä meksikolaiseen tapaan maustettu, makoisa muna-vihannessalaatti alkuruoaksi. Sen seuraan sopii mainiosti muutama viipale ilmakuivattua kinkkua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 sellerinvarsi
- ½ keltainen paprika
- ½ punainen paprika
- 1 avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetti
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl silputtua tuoretta korianteria
- 1 dl majoneesia
Tarjoiluun
- 12 viipaletta parmankinkkua
- punasalaattia
- persiljaa
Valmistusohje
1. Hienonna kananmuna ja selleri. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Purista päälle limettimehua ja sekoita. Lisää kananmuna, paprika ja selleri. Sekoita keskenään majoneesi ja puristettu valkosipuli. Mausta juustokuminalla ja korianterilla. Sekoita vihannesseoksen joukkoon.
3. Annostele punasalaatti neljälle asetille. Annostele sitten päälle munasalaattia. Koristele persiljalla ja kinkulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi