Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meksikolainen munasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa tämä meksikolaiseen tapaan maustettu, makoisa muna-vihannessalaatti alkuruoaksi. Sen seuraan sopii mainiosti muutama viipale ilmakuivattua kinkkua.

4 annosta

  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 sellerinvarsi
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetti
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 dl majoneesia

Tarjoiluun

  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • punasalaattia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Hienonna kananmuna ja selleri. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

2. Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Purista päälle limettimehua ja sekoita. Lisää kananmuna, paprika ja selleri. Sekoita keskenään majoneesi ja puristettu valkosipuli. Mausta juustokuminalla ja korianterilla. Sekoita vihannesseoksen joukkoon.

3. Annostele punasalaatti neljälle asetille. Annostele sitten päälle munasalaattia. Koristele persiljalla ja kinkulla.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti