Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua

Mokkapalamutakakkua isänpäivän kahvipöytään

Huomenta Suomessa leivottiin tänään isänpäivän kunniaksi kahvipöytään mokkapalamutakakkua, joka yhdistää kaksi herkkua yhdeksi. 

Makeaa.fi-blogin Liisa-Maija Westerbergin herkku on noussut viraalihitiksi ja kerää herkuttelijoilta kehuja.

Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta

Kahvivaahto:
2tl pikahvijauhetta
1tl kuumaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
¾ dl tomusokeria

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sulatettua voita 
1-1,5 rkl vahvaa kahvia
strösseleitä

Tee näin:

Pohjan ohje:

1. Sulata voi ja suklaa.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 

3. Sekoita sulkaa-voiseos vaahtoon. 

4. Kääntele jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munavaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 20 cm). 

5. Paista 15 minuuttia 200 asteessa ja jäähdytä. 

Kuorrutteen ohje:

1. Mittaa pikakahvi ja kuuma vesi kulhoon ja sekoita tasaiseksi. 

2. Lisää kaikki kahvivaahdon ainekset ja vatkaa paksuksi, sileäksi vaahdoksi. 

3. Levitä vaahto jäähdytetyn mutakakun päälle ja laita kakku 30 minuutiksi pakastimeen (helpottaa kuorrutteen levittämistä).

4. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kahvia, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan seoksen. 

5. Levitä seos jäähdytetyn mutakakun ja kahvivaahdon päälle ja viimeistele strösseleillä.
 

Parhaat ruokaohjelmat