Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ohukaiset rahkatäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näillä herkuilla viikonloppu hurahtaa riemukkaasti käyntiin. Täyteläinen rahkatäyte on omiaan ohuille letuille.

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita

Rahkatäyte

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • vaahterasiirappia

Valmistusohje

Sekoita maito, kananmuna, jauhot, sokeri ja hiukan suolaa hyvin keskenään. Sulata voi ja kaada puolet siitä taikinan joukkoon. Säästä loppu voi, mieluiten sen kirkas osa, paistamiseen. Paista ohuita, suuria lettuja ja täytä ne rahkatäytteellä.

Notkista rahka sekoittamalla ja vispaa kerma sen joukkoon. Mausta rahka vanilja- ja tomusokerilla sekä myös pikku ripauksella suolaa. Lusikoi täytettä lettujen keskiosaan ja taittele ne kolmioiksi. Pirskottele täytettyjen ohukaisten päälle vielä vaahterasiirappia.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut