Omenakakku vuokaleivästä
Hapanimelä vuokaleipä erottaa tämän omenakakun muista. Leipä murennetaan ja murut paistetaan voissa pannulla. Parhaiten tarkoitukseen soveltuu valurautapannu. Tarjoa omenakakku hieman jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 4 dl murennettua hapanimelää vuokaleipää
- 150 g voita + voita voiteluun
- 2 omenaa
- 3 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka tai paistinpannu.
2. Paista leivänmurut pienissä erissä 100 grammassa voita. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
3. Painele puolet leivänmuruista vuokaan. Levitä päälle omenasose ja raastetut omenat. Painele loput leivänmurut päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pane loppu voi nokareina kakun päälle. Paista omenakakkua uunissa puoli tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"