Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenakakku vuokaleivästä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hapanimelä vuokaleipä erottaa tämän omenakakun muista. Leipä murennetaan ja murut paistetaan voissa pannulla. Parhaiten tarkoitukseen soveltuu valurautapannu. Tarjoa omenakakku hieman jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 4 dl murennettua hapanimelää vuokaleipää
  • 150 g voita + voita voiteluun
  • 2 omenaa
  • 3 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka tai paistinpannu.

2. Paista leivänmurut pienissä erissä 100 grammassa voita. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.

3. Painele puolet leivänmuruista vuokaan. Levitä päälle omenasose ja raastetut omenat. Painele loput leivänmurut päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pane loppu voi nokareina kakun päälle. Paista omenakakkua uunissa puoli tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku