Ostereita pehmeässä appelsiinikastikkeessa

Osterit saavat raikkaan maun makeasta appelsiinikastikkeesta.

4 annosta

  • 12 osteria
  • 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl margariinia
  • ½ dl Alpro soya kevyt ruoanlaittovalmistetta
  • mustapippuria
  • 1 ½ dl vadelmia

Valmistusohje

1. Avaa osterit ja säästä neste.

Kastike:

2. Keitä appelsiinin mehu, kuoriraaste ja ostereiden neste puoleen alkuperäisestä määrästä.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon margariini.

4. Lusikoi kulhoon vähän appelsiinikastiketta ja sekoita Alpro soya ruoanlaittovalmiste joukkoon. Lisää loppu appelsiinikastike joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

5. Valuta hiukan kastiketta kunkin osterin päälle.

6. Grillaa ostereita noin 3 minuuttia.

7. Soseuta vadelmat ja pyöräytä sose siivilän läpi.

8. Koristele grillatut osterit vadelmakastikepisaralla.

Annoksen laskennallinen ravintoarvo: 91 kcal

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!