Paistetut frikadellit ruisleivällä
Tanskaksi lihapullia kutsutaan frikadelleiksi, vaikka ne paistettaisiin. Tarjoile ne mielellään vastapaistettuina ruisleivän päällä. Sopii hyvin alkuruoaksi tai illalliseksi.
Neljälle
- 500 g sianjauhelihaa
- 3 keltasipulia, hienonnettuina
- 3 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 viipaletta ruisleipää
- voita leivälle
- 4 tuoretta herkkusientä
- ½ punainen paprika
- tilliä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri, lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen, lisää jauhot ja sekoita. Kaada päälle maito ja hienonnettu sipuli samalla edelleen sekoittaen. Muotoile frikadellit kahden vedessä huuhdotun lusikan avulla ja paista voissa.
2. Jaa herkkusienet neljään osaan ja paloittele paprika, paista voissa. Lohko sitruuna.
3. Levitä voita ruisleiville, laita päälle herkkusieniä ja paprikaa. Päällimmäiseksi asettelet frikadelleja ja tilliä. Tarjoile sitruunan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä