Piikkikampelaa hollandaisen kera

Tämän helpommaksi ruoka ei tule – et tarvitse mitään ylimääräistä, kala itsessään on suolainen ja siitä tulee upeaa. Voisula piparjuuren kera maistuu hyvältä kalan kanssa.

Neljälle-kuudelle

  • 1 iso piikkikampela, vähintään 2 kg

Kastike

  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl vettä
  • sitruunamehua
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele kala ja laita se suoraan uunipannuun ilman foliota, rasvaa tai vettä. Laita kala 100-asteiseen uuniin ja kypsennä 1 tunti per kilo.

2. Sulata voi vesihauteessa ja pidä tasainen, mieto lämpö.

3. Vatkaa keltuaiset ja vesi toisessa kattilassa vesihauteessa kunnes seos paksuuntuu.

4. Sekoita voisula munaseokseen, molempien seosten tulee olla yhtä lämpimiä. Sekoita koko ajan, muuten kastike juoksettuu helposti, lisää voita vain vähän kerrallaan.

5. Mausta sitruunamehulla ja pienellä ripauksella cayennea. Kastiketta ei voi kuumentaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.