Piikkikampelaa hollandaisen kera
Tämän helpommaksi ruoka ei tule – et tarvitse mitään ylimääräistä, kala itsessään on suolainen ja siitä tulee upeaa. Voisula piparjuuren kera maistuu hyvältä kalan kanssa.
Neljälle-kuudelle
- 1 iso piikkikampela, vähintään 2 kg
Kastike
- 200 g voita tai margariinia
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl vettä
- sitruunamehua
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kala ja laita se suoraan uunipannuun ilman foliota, rasvaa tai vettä. Laita kala 100-asteiseen uuniin ja kypsennä 1 tunti per kilo.
2. Sulata voi vesihauteessa ja pidä tasainen, mieto lämpö.
3. Vatkaa keltuaiset ja vesi toisessa kattilassa vesihauteessa kunnes seos paksuuntuu.
4. Sekoita voisula munaseokseen, molempien seosten tulee olla yhtä lämpimiä. Sekoita koko ajan, muuten kastike juoksettuu helposti, lisää voita vain vähän kerrallaan.
5. Mausta sitruunamehulla ja pienellä ripauksella cayennea. Kastiketta ei voi kuumentaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa