Piparkakkutupa
Tämä pieni tupa on helppo leipoa. Olemme käyttäneet valmista taikinaa ja valmiina ostettuja piparkakkusydämiä. Leikkaa jämäkästä paperista huolelliset talonosat, jotka laitat taikinan päälle. Silloin voit leikata talonosat taikinasta suoraan pellillä.
1 taloon
- 1 pkt valmista piparkakkutaikinaa
- 5 isoa piparkakkusydäntä
Koristeluun
- makeisia
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- ½ munanvalkuainen
- 2 tippaa etikkaa
Liima
- 2 dl kidesokeria
Lisäksi tarvitset
- pursotinpussin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaulitse taikina. Laita taikina kylmälle, leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita talonosien mallit taikinan päälle ja leikkaa ensin seinäpalat, leikkaa sitten seiniin ovien ja ikkunoiden paikat. Paista uunissa kunnes osat ovat kauniin ruskeita.
2. Sulata liiman sokeri paistinpannussa. Yhdistä talon osat käyttäen sulaa sokeria liimana. Laita talo tarjottimelle, niin että se pysyy tukevasti pystyssä.
3. Vatkaa kuorrute sähkövatkaimella, jotta siihen tulee paljon ilmaa, jolloin se on helpompi pursottaa. Täytä pursotinpussi massalla, pursota talon saumat jotta ne peittyvät.
4. Laita katto paikoilleen sulan sokerin avulla, pursota sitten kuorrutetta talon päälle ja kiinnitä kuorrutteeseen makeisia. Koristele oman maun ja mielikuvituksen mukaan. Puuteroi mielellään hieman tomusokerilunta talon päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"