Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka
Julkaistu
Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen ohjeella valmistat ison satsin maistuvaa lasagnea.
Tomaattikastike
- tomaattikastike
- 3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia säilyketomaatteja
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vettä
- kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl pakastebasilikaa)
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 800 g rasvaista lampaan jauhelihaa (tai nauta-sika)
- 4 porkkanaa raastettuna
- 120 g smetanaa
- 3 kpl mozzarellaa
- 18 kpl lasagnelevyjä
- 100 g hienoksi raastettua parmesaania
Valmistusohje
Kotivaralasagne valmistuu näin:
- Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla, basilikalla ja kuorituilla, halkaistuilla valkosipulinkynsillä. Huuhto vedellä tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää tomaattivesi joukkoon. Nyt ei heitetä mitään hukkaan!
- Kuullota isolla pannulla tai padassa öljyssä pienitty sipuli. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattikastike ja porkkanaraaste. Lämmitä kastike.
- Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, smetanaa (lusikalla “klönttejä”) ja revittyä mozzarellaa Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista porkkanalasagnea 200-asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile porkkanalasagne tuoreen basilikan kera jos olet onnistunut saamaan sitä käsiisi.
Resepti ja kuva: Jenni Häyrinen, Liemessä-ruokablogi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku