Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

porkkanalasagne_resepti
Jenni Häyrinen/Liemessä

Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen ohjeella valmistat ison satsin maistuvaa lasagnea.

Tomaattikastike

  • tomaattikastike
  • 3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia säilyketomaatteja
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl pakastebasilikaa)
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 800 g rasvaista lampaan jauhelihaa (tai nauta-sika)
  • 4 porkkanaa raastettuna
  • 120 g smetanaa
  • 3 kpl mozzarellaa
  • 18 kpl lasagnelevyjä
  • 100 g hienoksi raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kotivaralasagne valmistuu näin:

  1. Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla, basilikalla ja kuorituilla, halkaistuilla valkosipulinkynsillä. Huuhto vedellä tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää tomaattivesi joukkoon. Nyt ei heitetä mitään hukkaan!
  2. Kuullota isolla pannulla tai padassa öljyssä pienitty sipuli. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattikastike ja porkkanaraaste. Lämmitä kastike.
  3. Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, smetanaa (lusikalla “klönttejä”) ja revittyä mozzarellaa Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista porkkanalasagnea 200-asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile porkkanalasagne  tuoreen basilikan kera jos olet onnistunut saamaan sitä käsiisi.

Parhaat ruokaohjelmat