Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punaviini granité tuoreiden vadelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmänraikas, herkullinen jälkiruoka, joka sopii erityisesti mausteisen aterian päätteeksi. Mutta älä anna sen odotella vieraita huoneenlämmössä. Silloin se muuttuu takaisin viiniksi ja vedeksi.

4 annosta

  • 4 dl beaujolais-punaviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • ½ litraa vadelmia

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, punaviini ja vesi niin, että sokeri liukenee. Kaada seos vuokaan ja aseta se pakastimeen.

2. Anna seoksen pakastua muutaman tunnin, sekoita silloin tällöin.

3. Lusikoi jääseos tarjoilukulhoihin ja suuriin laseihin ja asettele vadelmat kauniisi ylimmäksi. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden vain juuri ja juuri sulaa, etteivät ne vesitä jälkiruokaa.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto