Punaviini granité tuoreiden vadelmien kera
Kylmänraikas, herkullinen jälkiruoka, joka sopii erityisesti mausteisen aterian päätteeksi. Mutta älä anna sen odotella vieraita huoneenlämmössä. Silloin se muuttuu takaisin viiniksi ja vedeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl beaujolais-punaviiniä
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- ½ litraa vadelmia
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, punaviini ja vesi niin, että sokeri liukenee. Kaada seos vuokaan ja aseta se pakastimeen.
2. Anna seoksen pakastua muutaman tunnin, sekoita silloin tällöin.
3. Lusikoi jääseos tarjoilukulhoihin ja suuriin laseihin ja asettele vadelmat kauniisi ylimmäksi. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden vain juuri ja juuri sulaa, etteivät ne vesitä jälkiruokaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa