Punaviinimunat
Keittämällä munat uppomunina viinissä ne saavat lisämakua. Tarjoile alkuruokana tai myöhäispalana iltavieraille, mielellään salaatin kera.
Kuudelle
- 6 munaa
- 6 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ pulloa punaviiniä
- 1 pieni sipuli raasteena
- 1 lihaliemikuutio
- 50 g pehmeää voita
Valmistusohje
1. Paahda leivät ja leikkaa pois reunat. Hiero leipiä halkaistulla valkosipulinkynnellä. Aseta leivät vadille.
2. Kiehauta viini paistokasarissa. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin ja liu'uta viinin joukkoon varovasti, niin että keltuainen pysyy ehjänä. Keitä noin 3 minuuttia. Ota munat ylös varovasti reikäkauhalla ja aseta ne leipäviipaleille, jatka kunnes kaikki munat on keitetty. Siivilöi viini.
3. Kuullota sipuliraastetta voissa paistokasarissa. Murenna joukkoon liemikuutio ja kaada päälle siivilöity viini. Keitä kokoon noin puoleen määrästä. Ota pannu liedeltä ja vatkaa joukkoon loppu voi pieninä nokareina. Kaada kastike munaleipien ympärille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku