Purjoinen lohikeitto
Julkaistu
Maukas ja jännittävän makuinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- noin 400 g lohifileetä
- 2 kalaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 3-4 kuutioitua perunaa
- 50 g kuutioitua juuriselleriä
- 2 dl hienoksi suikaloitua purjoa
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- suolaa ja pippuria
- 1 dl kermaa tai maitoa
Valmistusohje
1. Laita vihannekset kattilaan, murusta mukaan liemikuutiot ja kaada päälle vesi. Keitä hiljalleen kunnes vihannekset ovat lähes pehmeitä.
2. Kuutioi lohifilee.
3. Kaada kerma kattilaan, lisää lohi ja tilli ja hauduta kunnes lohi on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka