Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rommirusinamuffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marja Tyrnin mehevät muffinit maustetaan lurauksella rommia.

Rommirusinat

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl tummaa rommia
  • 100 g fariinisokeria
  • 250 g rusinoita
  • Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja laita sivuun odottamaan.

Muffinitaikina

  • 250 g voita
  • 200g tomusokeria
  • 4 munaa
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 250 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa pehmyt voi yleiskoneessa melalla (tai käsivatkaimen vispilöillä) kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon siten, että jokaisen lisätyn munan jälkeen taikina emulgoituu tasaiseksi.

Yhdistä kuivataineet ja nostele ne taikinan joukkoon. Nostele viimeiseksi jäähtyneet rommirusinat taikinan joukkoon.

Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ( täytä max 2/3 ) ja paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat muffinit