Rommirusinamuffinit

Marja Tyrnin mehevät muffinit maustetaan lurauksella rommia.

Rommirusinat

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl tummaa rommia
  • 100 g fariinisokeria
  • 250 g rusinoita
  • Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja laita sivuun odottamaan.

Muffinitaikina

  • 250 g voita
  • 200g tomusokeria
  • 4 munaa
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 250 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa pehmyt voi yleiskoneessa melalla (tai käsivatkaimen vispilöillä) kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon siten, että jokaisen lisätyn munan jälkeen taikina emulgoituu tasaiseksi.

Yhdistä kuivataineet ja nostele ne taikinan joukkoon. Nostele viimeiseksi jäähtyneet rommirusinat taikinan joukkoon.

Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ( täytä max 2/3 ) ja paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!