Rommirusinamuffinit
Marja Tyrnin mehevät muffinit maustetaan lurauksella rommia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Rommirusinat
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl tummaa rommia
- 100 g fariinisokeria
- 250 g rusinoita
- Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja laita sivuun odottamaan.
Muffinitaikina
- 250 g voita
- 200g tomusokeria
- 4 munaa
- 2 rkl leivinjauhetta
- 250 g vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vatkaa pehmyt voi yleiskoneessa melalla (tai käsivatkaimen vispilöillä) kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon siten, että jokaisen lisätyn munan jälkeen taikina emulgoituu tasaiseksi.
Yhdistä kuivataineet ja nostele ne taikinan joukkoon. Nostele viimeiseksi jäähtyneet rommirusinat taikinan joukkoon.
Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ( täytä max 2/3 ) ja paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku