Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salad Nicoise/ Nizzansalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista maukas salad nicoise eli nizzansalaatti helposti ja kätevästi. Tonnikalaa sisältävä salaatti sopii niin alku- kuin pääruuaksi.

Ainekset

  • 250 g tuoretta tonnikalaa
  • 4 perunaa keitettynä
  • 4 kananmunaa keitettynä
  • 150 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 1 punasipulia
  • 10 isoa varsikaprista
  • 2 luumutomaattia
  • 1 pnt rucolaa
  • 3 rkl seesamin siemeniä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • suolaa
  • viismaustetta

Yhden annoksen energiasisältö

    Valmistusohje

    Leikkaa tonnikalafileestä 2 suorakaiteen muotoista palaa. Mausta file suolalla sekä viismausteella ja pyörittele palat seesamin siemenissä. Paista fileet pannulla niin, että tonnikala jää sisältä raa´aksi. Anna hetki jäähtyä ja viipaloi kala.

    Leikkaa peruna, kananmunat, punasipuli sekä tomaatit lohkoiksi.Sekoita kulhossa oliiviöljyä ja balsmicoa ja nosta perunat, punasipulit, tomaatit sekä huuhdeltu, revitty rucola joukkoon. Pyörittele aineksia jotta ne saavat makua itseensä ja kaada ne kaikki tarjoiluastiaan. Koristele salaatti kananmuna lohkoilla, sulaneilla pavuilla ja tonnikala viipaleilla.

    Energiaa 380 kcal

    Tuoreimmat aiheesta

    Nizzansalaatti