Salad Nicoise/ Nizzansalaatti
Valmista maukas salad nicoise eli nizzansalaatti helposti ja kätevästi. Tonnikalaa sisältävä salaatti sopii niin alku- kuin pääruuaksi.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 250 g tuoretta tonnikalaa
- 4 perunaa keitettynä
- 4 kananmunaa keitettynä
- 150 g vihreitä papuja (pakaste)
- 1 punasipulia
- 10 isoa varsikaprista
- 2 luumutomaattia
- 1 pnt rucolaa
- 3 rkl seesamin siemeniä
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- suolaa
- viismaustetta
Yhden annoksen energiasisältö
Valmistusohje
Leikkaa tonnikalafileestä 2 suorakaiteen muotoista palaa. Mausta file suolalla sekä viismausteella ja pyörittele palat seesamin siemenissä. Paista fileet pannulla niin, että tonnikala jää sisältä raa´aksi. Anna hetki jäähtyä ja viipaloi kala.
Leikkaa peruna, kananmunat, punasipuli sekä tomaatit lohkoiksi.Sekoita kulhossa oliiviöljyä ja balsmicoa ja nosta perunat, punasipulit, tomaatit sekä huuhdeltu, revitty rucola joukkoon. Pyörittele aineksia jotta ne saavat makua itseensä ja kaada ne kaikki tarjoiluastiaan. Koristele salaatti kananmuna lohkoilla, sulaneilla pavuilla ja tonnikala viipaleilla.
Energiaa 380 kcal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka