Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salviamakaronilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g makaronia

Munamaito

  • 5 dl maitoa
  • 1/2 dl tuoretta, silputtua salviaa
  • 3 kananmunaa
  • muskottia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl juustoraastetta (mozzarellaraaste tai sekoitus mozzarellalla)
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)

Valmistusohje

Keitä makaroneja kiehuvassa, suolatussa vedessä kolme minuuttia ja kaada heti siivilään ja anna jäähtyä. Sekoita muna ja maito kulhoon ja lisää joukkoon silputtu salvia. Mausta munamaito pippurilla, suolalla ja muskotilla. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kumoa makaronit siihen. Sekoita makaronien joukkoon 1 dl juustoraastetta. Kaada joukkoon munamaito ja sekoita kevyesti, niin että munamaitoa on kaikkialla. Paista uunissa 200-asteessa 30 minuuttia ja ota uunista ulos, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa vielä 200-asteessa grillivastukset päällä niin kauan, että juusto sulaa ja ruskistuu.

Tuoreimmat aiheesta

Makaronilaatikko