Salviamakaronilaatikko

Ainekset

  • 500 g makaronia

Munamaito

  • 5 dl maitoa
  • 1/2 dl tuoretta, silputtua salviaa
  • 3 kananmunaa
  • muskottia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl juustoraastetta (mozzarellaraaste tai sekoitus mozzarellalla)
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)

Valmistusohje

Keitä makaroneja kiehuvassa, suolatussa vedessä kolme minuuttia ja kaada heti siivilään ja anna jäähtyä. Sekoita muna ja maito kulhoon ja lisää joukkoon silputtu salvia. Mausta munamaito pippurilla, suolalla ja muskotilla. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kumoa makaronit siihen. Sekoita makaronien joukkoon 1 dl juustoraastetta. Kaada joukkoon munamaito ja sekoita kevyesti, niin että munamaitoa on kaikkialla. Paista uunissa 200-asteessa 30 minuuttia ja ota uunista ulos, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa vielä 200-asteessa grillivastukset päällä niin kauan, että juusto sulaa ja ruskistuu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!