Sapuskaa, harashoo! – Kalajulienne
Ville Haapasalo on kutsunut vieraakseen Pietariin näyttelijä Kari Väänäsen.
Ainekset
- 280 g taimenta
- smetanaa
- 2 sipulia
- 4 laakerinlehteä
- rosmariinia
- suolaa
- valkosipulia
- cayennepippuri
- sinapinsiemeniä
- kanelia
- voita
- tilliä
- timjamia
- sahramia
- kokonaisia viherpippureita
- kermaa
- parmesanjuustoa
Tarjoiluun
- vodkapaukut
- lavash-leipää
Jälkiruoaksi
- vesimelonia
Valmistusohje
Huom! Tarvitset juliennelle pienet 2 dl pannut! Lavash -leivän korvikkeena voit käyttää naan-leipää.
Kala perataan ja lihafileet laitetaan talteen. Kalan selkäruoto päineen laitetaan veteen kattilaan liedelle. Lisätään neljä laakerinlehteä ja muutama rosmariinin ”oksa” kattilaan. Lisätään kolme reilua hyppysellistä suolaa kattilaan.
Kuoritaan yksi sipuli ja halkaistaan se puoliksi ja lisätään puolikkaat kattilaan liemeen. Kuori neljä valkosipulinkynttä ja litistä ne veitsen kyljellä ja lisää kattilaan. Lisätään ripaus cayennepippuria ja muutama ripaus kanelia liemeen. noin 5-8 kpl sinapinsiemeniä murskataan morttelissa ja lisätään sitten kattilaan.
Sekoita. Hauduttele liemeä pienellä lämmöllä.
Juliennen valmistus
Laita pannu kuumenemaan. Kuori ja pilko pieneksi yksi sipuli ja viisi valkosipulinkynttä. Laita noin 20g voita pannulle ja lisää sipulit.
Kaada lientä siivilän läpi kuppeihin. Lisää pinnalle nokareet smetanaa ja sekoita vähän.
Ruoka on valmista!
Tarjoilu
Ensin juodaan vodkapaukut, jonka päälle juodaan kalajuomalientä. Juliennen kanssa syödään lavash-leipää. Pöydässä on myös raasteita, suolakurkkua ja valkosipulinversoa. Jälkiruoaksi palat vesimelonista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"