Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sapuskaa, harashoo! – Kalajulienne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ville Haapasalo on kutsunut vieraakseen Pietariin näyttelijä Kari Väänäsen.

Ainekset

  • 280 g taimenta
  • smetanaa
  • 2 sipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • rosmariinia
  • suolaa
  • valkosipulia
  • cayennepippuri
  • sinapinsiemeniä
  • kanelia
  • voita
  • tilliä
  • timjamia
  • sahramia
  • kokonaisia viherpippureita
  • kermaa
  • parmesanjuustoa

Tarjoiluun

  • vodkapaukut
  • lavash-leipää

Jälkiruoaksi

  • vesimelonia

Valmistusohje

Huom! Tarvitset juliennelle pienet 2 dl pannut! Lavash -leivän korvikkeena voit käyttää naan-leipää.

Kala perataan ja lihafileet laitetaan talteen. Kalan selkäruoto päineen laitetaan veteen kattilaan liedelle. Lisätään neljä laakerinlehteä ja muutama rosmariinin ”oksa” kattilaan. Lisätään kolme reilua hyppysellistä suolaa kattilaan.

Kuoritaan yksi sipuli ja halkaistaan se puoliksi ja lisätään puolikkaat kattilaan liemeen. Kuori neljä valkosipulinkynttä ja litistä ne veitsen kyljellä ja lisää kattilaan. Lisätään ripaus cayennepippuria ja muutama ripaus kanelia liemeen. noin 5-8 kpl sinapinsiemeniä murskataan morttelissa ja lisätään sitten kattilaan.

Sekoita. Hauduttele liemeä pienellä lämmöllä.

Juliennen valmistus

Laita pannu kuumenemaan. Kuori ja pilko pieneksi yksi sipuli ja viisi valkosipulinkynttä. Laita noin 20g voita pannulle ja lisää sipulit.

Kaada lientä siivilän läpi kuppeihin. Lisää pinnalle nokareet smetanaa ja sekoita vähän.

Ruoka on valmista!

Tarjoilu

Ensin juodaan vodkapaukut, jonka päälle juodaan kalajuomalientä. Juliennen kanssa syödään lavash-leipää. Pöydässä on myös raasteita, suolakurkkua ja valkosipulinversoa. Jälkiruoaksi palat vesimelonista.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini