Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savukinkkua munasalaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä mukava salaatti alkuruokana, tai tuplaa reseptin määrät ja tarjoile seisovassa pöydässä.

Ainekset

  • 200 g lämminsavukinkkua ohuina viipaleina
  • 1 avokado
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 2 tl puristettua limemehua
  • 3 rkl majoneesia

Vinaigrette

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Vinaigrette: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi, ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Laita kylmään.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita vinaigretteen. Paloittele paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Säästä hieman punaista paprikaa koristeluun. Kuori ja kuutioi kananmunat. Hienonna korianteri, purista limestä mehu. Kääntele avokadovinaigrette, paprika, selleri, korianteri, lime ja kananmunat majoneesiin.

3. Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja munasalaatti niiden päälle. Kiedo kinkkuviipaleet ruusukkeiksi, ja asettele salaatin ympärille. Koristele paprikalla, kirsikkatomaateilla ja ruohosipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti