Savukinkkua munasalaatin kera

Tarjoile tämä mukava salaatti alkuruokana, tai tuplaa reseptin määrät ja tarjoile seisovassa pöydässä.

Ainekset

  • 200 g lämminsavukinkkua ohuina viipaleina
  • 1 avokado
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 2 tl puristettua limemehua
  • 3 rkl majoneesia

Vinaigrette

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Vinaigrette: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi, ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Laita kylmään.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita vinaigretteen. Paloittele paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Säästä hieman punaista paprikaa koristeluun. Kuori ja kuutioi kananmunat. Hienonna korianteri, purista limestä mehu. Kääntele avokadovinaigrette, paprika, selleri, korianteri, lime ja kananmunat majoneesiin.

3. Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja munasalaatti niiden päälle. Kiedo kinkkuviipaleet ruusukkeiksi, ja asettele salaatin ympärille. Koristele paprikalla, kirsikkatomaateilla ja ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!