Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savustettu paprikakeitto katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarvikkeet

  • 1 kotiuuniin tarkoitettu savustuspussi

Ainekset

  • 3 punaista paprikaa puolitettuna ja siemenet poistettuna
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 sipulia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 l kalalientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 400 g pakasterapuja
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 2 kuivattua punaista chiliä
  • ripaus sahramia
  • 1 tl sokeria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • n. ½ dl persiljasilppua
  • lime lohkottuna & smetanaa tarjoiluun

Valmistusohje

Irrota valkosipulinkynnet sipulista ja laita ne kuorineen pussiin. Puolita sipulit ja heitä ne sekä paprikat savustuspussiin ja paista pussin ohjeen mukaan, varaa tähän aikaa n. 40 minuuttia.

Laita sillä välin katkaravut sulamaan. Kun savustus on tehty ja pussi avattu, purista valkosipulit kuoristaan, kuori myös sipuli ja pilko nämä pieneksi. Paprika pilkotaan suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit tähtianiksen, kanelitankojen, chilin ja paprikajauheen kera. Kun ne ovat pehmenneet, kaada kattilaan valkoviini. Anna kiehahtaa ja kaada mukaan kalaliemi, johon olet liottanut sahramin. Lisää myös tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja anna keiton porista rauhassa viitisen minuuttia.

Maista ja korjaa tarvittaessa makua sokerilla. Kun liemen maku on kohdillaan, lisää siihen paprika ja katkaravut ja kiehauta. Nosta heti pois liedeltä, ettei ravuista tule sitkeitä ja heitä persiljasilppu keiton päälle. Tarjoa smetanan ja limelohkojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto